ABC – både V og W

Forrige helg var vi kommet til enkel V i ABC i ord og bilder.  Jeg fikk ikke lagt inn min enkle V da, så jeg tar like godt og slår sammen den enkle V med den doble!

Grunnen til at min enkle V uteble var at jeg og mine to søstre var på helgetur!  Vi dro natt til fredag og var tilbake mandag.  Det var en vel fortjent helg for alle tre, langt borte fra alt «kjas og mas»  Men hvor dro vi?  Jo, det er her den enkle V kommer inn!

Vi tok fly til Madrid.  Fra Madrid tok vi hurtigtog (og det var hurtigtog altså!) nordover til VALLADOLID.

Men hva i all verden fikk oss til å dra dit da? Det spørsmålet er enkelt; i juni var vi på Bruce Springsteen konsert i Bergen.  Da konserten var over bestemte vi oss for at vi skulle ha med oss den siste konserten i Europa også.  Det var i Santiago de Compostela, men den klarte vi ikke å få billetter til.  Vi fikk derimot billetter til konserten kvelden før, som var i Valladolid.

Men vi var ikke bare på konsert..  Lørdag hadde vi god tid så da tok vi en runde i sentrum av byen.  Det er en gammel by, drengen har da lest litt..  Arnt Stefansen sin bok «Spania» ble lest fra perm til perm.  Der står det blant annet at;

Den 31. mars 1285 gikk prinsesse Kristina av Norge og prins Felipe av Kastilla til alters i stiftskirken Santa Maria Mayor i Valladolid.  Bryllupet ble feiret med den største prakt som kunne være i det landet, som det står i sagaen.

Det er en koselig by, og vi følte oss riktig som hjemme da det lørdag formiddag «plasket ned»!  Heldigvis var det over etter en liten time.  Statuer og parker var det masse av, og flotte bygninger.  Denne skulpturen falt drengen for og det er vel ikke vanskelig å skjønne hvorfor?

Og denne klassiske; Cristóbal Colón:

Og konserten?  Jo, den var knall bra!

Så var det den doble V da…

Denne har jeg grublet og grublet på; hvor mange ord har vi på norsk som begynner på W?  Jeg har funnet noen som; waleskringle eller wienerbrød…  Nå fikk jeg lyst på det gitt!  Så har vi whisky..

Jeg fant ingen flaske med det flytende og ikke har jeg kringle?

Derfor tar jeg rett og slett «en liten spansk en»:  min dobbel v blir Vakre Vesla

Du finner flere innlegg i denne serien på Petunias temablogg – det er vel verd en titt eller fem!

Author: drengen

Share This Post On