ABC og bokstaven T

TNå er det bokstaven T som gjelder jeg tar utfordringen..  Jeg har ikke noen tyr på gården, ei heller en okse, og jeg har grublet endel over denne T’en.  Resultatet ble at jeg måtte bevege meg bort fra dyreriket og over på noe helt annet.
T’en jeg vil ta med er Transport og ikke hvilken som helst type transport men TOG.

I årsskiftet 1986/87 var jeg på reise i USSR som det het den gangen.  Da dro vi med fly til Moskva, så videre med fly til Irkutsk som ligger ved Baikalsjøen.  Her feiret vi nyttårsaften og dagen etter satte vi oss på toget – den Transsibiriske jernbane – tilbake til Moskva.  Togturen tok nesten 4 døgn og det var en fantastisk opplevelse!  Denne turen foregikk før både glasnost og perestroika så forholdene er nok helt annerledes nå. Så mange bilder ble det ikke tatt, på den tiden hadde jeg ikke noe digitalt kamera, og det apparatet jeg hadde med var ikke verdens beste – for å si det mildt. Egentlig hadde vi ikke lov til å ta bilder under togturen, og når kontrollene kom ble alle kamera gjemt.  Jeg har klart å finne noen bilder som jeg har scannet, og de følger her:

Toget

Toget

Vognen vår

Vognen vår

Her er personalet i vår vogn! De passet på oss, serverte te og holdt det rent og ryddig. Da vi nærmet oss Moskva igjen fikk de presang av oss;  flaskeåpner fra Hansa i gullfarge som vi hadde festet et bånd i rødt, hvitt og blått. De ble veldig glade for presangen!

Personalet i vår vogn

Personalet i vår vogn

Togstasjonen, eller rettere sagt undergrunnen i Moskva var jo også et flott syn:

Moskvas undergrunn

Moskvas undergrunn

Flere ABC innlegg finner du HER

Author: drengen

Share This Post On