Biografisirkelen 4, silverskreens / Dirty Stages

Ingalill sin biografisirkel, 4 runde og jeg er forsen igjen!  Denne gangen skulle det handle om (sitat:) skulespilllere, filmstjerner, regissører, manusforfattere, lysmestere, sufflører, produsenter, superstjerner, b-filmer og de som bare såvidt kom seg inn på teaterskolen.  Her skulle det vært mye å velge mellom men jeg stod bom fast helt til:

Glitter og stras.  Oppturer og nedturer.
Sanger, danser, skuespiller, forfatter og mor.

Madonna

Joda, jeg valgte MADONNA (Madonna Louise Ciccone).

Ikke fordi jeg har noe voldstomt sterkt forhold til henne annet at jeg synes damen er tøff og har en masse sjarm.
I min ungdom var det musikken hennes som ble spilt på «diskon» hvor vi kunne danse natten lang.
Så fant jeg i bokhyllen en liten bok på 100 sider (det var overkommelig) av Cecilie Asker, en bok som ble utgitt 2 uker før Madonna hadde konsert i Norge.

 

Kanskje  det gjelder for henne som for bokseren Muhammad Ali: «Det er ikke hvor hardt du slår som avgjør om du er en vinner, men hvor mye julig du tåler».
(side 18)

Det er vel ikke mange i popbransjen som har fått så hard medfart men likevel reist seg igjen.  Bli avskrevet som hysterisk 40-åring med krampetrekninger og som 50-åring er både tidløs og ett stilikon.

Kort oppramsing av en lang karriere:

  • 22 album, alle typer
  • 24 filmer hvor hun vært regissør i 1. Den mest kjente er Evita hvor hun fikk Golden Globe for sin innsats og Oscar for en av låtene i filmen.
  • 15 bøker
  • 8 verdensturneer

Så fant jeg ut at det er utgitt minst 6 biografier om damen.  En dag skal jeg lese en av dem!

Men nå, nå skal jeg tilbake til the Luminaries, skal jeg bli ferdig med den før årskiftet må det leses…

 

Author: drengen

Share This Post On