Bøker kjøpt, noen lest

Mars og april 2013

De som har lest Nick Hornby sine innlegg i Believer og/eller bøkene hvor de er samlet, ser at jeg «frekt og freidig» har kopiert hans oppsett.  Takket være Ingalill fant jeg frem til den godeste Hornby og tre av bøkene hans er lest, de passet utmerket i en hektisk lammingsperiode!

 

BØKER KJØPT BØKER LEST
Oppgjørets time av C Dexter More baths less talking av N Hornby
Brobyggerne av J Guillau The Polysyllabic Spree av N Hornby
I dette landskap av T. E. Øverås Shakespeare wrote for money av N Hornby
Birthday stories av H Murakami Oppgjørets time av C Dexter
Buena Sucia av A U Rodrigues The company of writers av H Wolitzer
The company of writers av H Wolitzer Til av T E Øverås
Til av T E Øverås USA en reise av G Mak
USA en reise av G Mak Granta
Granta Svart på kvitt av I Ambjørnsen  (delvis)
Friksjonar av M Norheim Friksjonar av M Norheim (delvis)
Svart på kvitt av I Ambjørnsen Where´d You Go, Bernadette av M Semple
Shakespeare wrote for money av N Hornby
More baths less talking av N Hornby
The Polysyllabic Spree av  N Hornby
Time to be earnest av P. D. James
Where´d You Go, Bernadette av M Semple
Charles Dickens av C Tomalin 
 

Vi har ikke helt sammenfallende smak når det gjelder bøker, Nick og jeg. Likevel ble det endel handling på nett etterhvert som jeg leste..  Så nå er kontoen overtrukket og jeg har en enda større bunke med uleste bøker.  Jeg skal, helt sikkert! lese dem en dag.  På gamlehjemmet om ikke før (hvis slikt eksisterer for fattige drenger når den tid kommer)

Dexter sin Oppgjørets time er boken med inspektør Morse sin siste sak og hvor han dør.  Når jeg leser bøkene om Morse blander alltid TV-serien seg inn, steder, bygninger og personer blir levende på en annen måte.  Det samme skjer hvis jeg finner frem gamle Agatha Christie bøker, da vet jeg hvordan Poirot eller Ms Marple ser ut.

I 2010 leste jeg John Steinbeck sin Travels with Charley in search for America som jeg anså å være en perle.  Da Gert Mak nå kom med sin bok hvor han følger i fotsporene til Steinbeck så måtte jo den også leses.  Gert Mak har en helt annen stil og boken ble vel langdryg enkelte plasser og dessverre ødela den litt av perle-statusen til Steinbeck.  Sannheten er ikke alltid like velkommen! Gert Mak er grundig og favner videre enn det Steinbeck gjør, både kulturelt og politisk.

Svart på hvitt av Ingvar Ambjørnsen og Friksjonar av Marta Norheim er delvis lest.  De er ikke blitt lagt bort fordi de er dårlige det er vel mest fordi jeg har nådd ett metningspunkt.  Ambjørnsen sin ytringer fra 1995 til 2012 er de som har stått på trykk i VG, nå samlet i en bok.  Mye av det var/er interesant men siden hukommelsen er så som så falt det likevel mellom to stoler. Det er jo kommentarer/ filosoferinger  til dagsaktuelle saker som nok er «long gone», ikke nødvendigvis uaktuelle men de traff meg ikke like sterkt som om det var nåtid.
Marta Norheim´s essay frå kulturelle grenseområde ble litt høytflygende for en stakkars dreng. Unntatt «Korleis kan eg vite at ei bok er god?»   hvor hun pøver å forklare hvorfor hun med god samvittiget kan lese en bok for så å fortelle hva hun mener til alle som vil vite det.  Så skriver hun på nynorsk, det liker jeg!!

På bloggen har du lest? skriver Clementine om Longlist 2013: Women’s Prize for Fiction.  Jeg falt for Maria Semple´s Where´d You Go, Bernadette, kult omslag!  Og en fornøyelig bok (heedless pleasure sier Jonathan Franzen som er sitert på omslaget)  Jeg jobber meg gjennom listen men har ikke tenkt å lese alle.  Zadie Smith sin hopper jeg galant over etter å ha lest Clementine sin vurdering av den.

Moshonista/Ingalill har startet BIOGRAFISIRKELEN.  Første bloggdato er 15 juni og kategorien er populærmusikk.  Jeg liker biografier jeg!  Men så var det å finne hvilken jeg skulle lese..  og om jeg rekker det!  Kun fire uker igjen og i en av dem er jeg på tur til Stryn. Ha, en hel uke kun Birk og meg og trening, trening, trening – på sau! Jeg gleder meg sååå masse!

Ikke noen bilder av bøker men likevel ett litterært?!  Hils på Doris om du ikke allerede har sett henne hos Knirk/Lise som har døpt henne.

doris-l

«hada då du» som en kjent programleder avsluttet sine sendinger med!

Author: drengen

Share This Post On