Drengen er fremdeles “oppegående”..

Det er travle tider på et småbruk om høsten.  Da skal alle dyra som ble sendt til fjells sankes.  Så skal lam skilles fra mødrene og det er ingen spøk.  Da blir det masse breking en dag eller to.

Så må alle lammene innom fjøset og gjennom vekten.  De som er store nok blir skilt i fra mens de som er for små får gå ut igjen.  Det er her “kampen” mellom bonden og drengen starter!  Bonden sier hvert år at vi kun kan beholde 5, drengen har en annen mening og det ender alltid med at tallet er doblet.  Så er det diskusjonen om hvor mange blæset jeg får beholde, i år måtte faktisk drengen gå med på et kompromiss.. jeg fikk beholde ett.

I tillegg til alt som skjer på gården nå om høsten så bygger vi eget produksjonslokale ikke langt herifra.  I løpet av 3 måneder har vi sammen med 5 andre bønder bygget på dugnad.  Da blir det ikke tid til så mye annet!  Det fine med det er at våre lam skal ikke stå på en bil og bli kjørt helt til Sogn eller Rogaland.  Nei, vi slakter lokalt og foredler lokalt.  Det er miljøvennlig, det gir kortreist mat og ikke minst er det dyrevennlig.

De er blitt store og fine i løpet av sommeren, ikke sant?

Author: drengen

Share This Post On