en oppdatering!

treHøsten har vært hektisk og blogging har det ikke vært tid til, dessverre.

For å ta det viktigste først, frk Knirk kom hjem på andre sankerunde og det var jo strålende.  Det som ikke var så bra var at hun nok har skadet seg i fjellet.  Sannsynligvis har det vært ett brudd i ene bakfoten som var grodd skjevt.  Derfor måtte drengen ta den vanskelige avgjørelse og sende henne til slakt.  Hun var et perfekt lam for videre avl men med slike skader ville hun få store problemer senere.  Trøsten må være at hun ikke ble sendt land og strand rundt på sin siste reise, men ble slaktet lokalt hos Strilalam.

En annen ting er jo at det kommer nye lam til våren igjen og jeg ser ikke bort ifra at det kan bli en ny frk Knirk!  Men da skal jeg plukke ut et blæsetlam!

Ellers er høsten en travel tid for en dreng men nå har det roet seg litt.  Alle dyr er nå kommet i hus og er klipte.

Drengen har også vært på kurs med Aiko.  Hver onsdag i høst har vi dradd til Marianne i Norheimsund og trent sammen med andre.  I slutten av oktober hadde vi konkurransetrening samt gjeterhundprøve her hos oss.  Jeg har nok ikke fått bruksprøven på Aiko enda, på treningen lørdagen oppdaget jeg at utsending over lang avstand er noe vi må trene masse på!  Han går ikke langt nok ut.

aiko-10-11-4aiko-10-11aiko-10-11-2aiko-10-11-3

Max er blitt pensjonist, han sliter med store forkalkninger i frembena.  Han får gjøre småjobber her hjemme og så er han blitt drengens “innehund”.  En aldri så liten erstatning for Vesla.

Birk er den kommende stjernen på bruket.  Han skal så smått begynne å trene på sau i neste uke.  Det blir for å se hvordan han oppfører seg.  Skikkelig trening blir det ikke før han er passert 1 år.  Men så langt ser det lovende ut.

birk-11-3birk-11-1birk-11-2birk-11-7

Author: drengen

Share This Post On