inspirasjon..

Kalenderen min viser 2 juni og jeg lurer på hvor tiden blir av?!  Siden Elle lammet 17.mai har jeg ikke orket noe som helst.  Det går kun i de oppgaver som må gjøres, som fôring av kopplam og sjekking av gjerder.  Bortsett fra det har jeg kun lyst til å sove, kanskje jeg trenger en vitaminsprøyte?

På bordet ligger det 4 gode bøker, bøker som jeg er begynt på men som jeg ikke klarer å slappe av med.  Det er frustrerende det!!  Og på skrivebordet mitt flommer det over med papirer som skulle vært gjort noe med, der går det kun i “brannslukning”!

Jeg leser litt i forskjellige blogger og synes det er helt utrolig hvor bra mange skriver.  Det hjelper litt.

Så har vi en humørspreder “dø lux” i Knerten.  Ja, han kalles for det meste for Knerten, men også sjarmøren, småen og maskotten.  Kjært barn har som kjent mange navn. En liten trilling som ble skubbet bort av sine større søsken.

Oppsummering på lammesesongen ser slik ut, 50 sauer kom med lam og her er 105 lam som lever.  Vi har mistet 4.  For føsrste gang har vi fått ett snitt på 2, vanligvis har vi lagt på 1,8 eller 1,9.  Så det går fremover.

Vi hadde en sau som overhodet ikke skulle ha lammene sine, så hadde vi en som fikk trillinger og som ikke hadde en dråpe melk.  Maks uheldige var vi også i forrige uke, da ramlet en sau på sjøen og druknet.  Så kopplam er det masse av i år, her er 30 stykker som blir fôrt på Sprayfo, for tiden lager jeg 30 liter med melk tre ganger om dagen.  Men fra helgen blir det nedtrapping på melk slik at jeg får dem mer over på beiting. Det blir sikkert bråk noen dager da..

Author: drengen

Share This Post On