Julehilsen fra Sotra!

Lesestoff sendt fra Alta!

Lesestoff sendt fra Alta!

 

Endelig en forsinket julehilsen fra ett regntungt vestland!  Vi har hatt dager med -8 grader og skikkelig barfrost.  Så kom det litt snø og da ble alt så lyst og greit.  Men nå er vi tilbake til start, regn og noen + grader.  Grått og trist og innevær!

Da var det kjempekjekt å få pakke fra Solgunn i Alta!  Den kom like før jul og inneholdt 8 bøker som jeg ikke har lest! Sammen med bøkene kom det også ett nydelig kort så det ble julaften på forskudd!

Forskudd nr 2 kom noen dager senere.  Den overraskelsen hadde bonden holdt hemmelig lenge, ikke bare ham men nesten hele familien visste om den!  Slik jeg har fått det fortalt i ettertid så var det på nippet til at de røpet seg flere ganger..  Men drengen har hatt så mye å gjøre siden bonden hinker rundt på krykker og ikke kan være med på de daglige gjøremål, og da har jeg vært for sliten til å få med meg noen uklare hint!

Embla!

Embla!

Vel, her er Embla!  En golden retriever tispe på litt over ett år.  Hun måtte omplasseres pga sykdom i familien som hadde henne, og tilslutt sa Bonden ja. Hun har funnet seg vel til rette og dilter etter meg uansett hvor jeg går.  Våre tre bordere har godtatt henne men hun er litt redd Aiko enda.  Hun går på tur med Max (pensjonisten) så får Aiko og Birk egen tur med innlagt trening.  Det er endel ting som må pusses på, hun liker ikke å være alene og det må hun lære seg.  Så kan hun ikke gå i bånd, jeg henger som ett slips etter.  Ellers er hun slik en golden skal være, kjempeglad for all oppmerksomhet.

Jeg så lenge frem til romjulen og tid til å synke ned i godstolen med bøker.  Litt har jeg fått lest men ikke slik jeg hadde sett for meg.  Slår jeg sammen november og desember blir det ikke så værst likevel og det viktigste er at jeg har kost meg med hver bok!   Julebrevpikene ga noen skikkelige latterkikk, og Beate Grimsrud sin lille, nydelige bok God jul. Hvor er du? julaftener jeg har levd, steder jeg har sovet og søsteren min anbefales på det varmeste.  Hilary Mantel håper jeg er i full gang med siste bok i serien om Thomas Cromvell!

Lest i november:
Jeg nekter av Per Petterson
God jul. Hvor er du? julaftener jeg har levd, steder jeg har sovet og søsteren min av Beate Grimsrud
Veien til Barranquilla av Thomas Hylland Eriksen
Bittelitt vidunderlig av Dawn French
Julebrevpikene av Karin Bjørset Persen
Bring up the bodies av Hilary Mantel
Ulvetid av Hilary Mantel

Innimellom julegavehandling, husvask og anna stod desember i Charles Dickens tegn.  Jeg har kost meg med Vår felles venn (jaja, bare kommet halvveis…) og Dickens at Christmas. Sannelig på tide, tenk jeg har ikke lest noe av Dickens før nå!

Vår fellse venn

Vår fellse venn

Dickens at Christmas

Dickens at Christmas

 

Nå er det nedtelling til nytt år!  Nyttårsaften blir som vanlig her på bruket, med en hund som er livredd.  Hvordan Embla reagerer blir spennende, jeg får holde henne borte fra Max slik at hun ikke blir påvirket av ham.

Author: drengen

Share This Post On