Lamming

Endelig!  Det er liv i drengen fremdeles.

Lamming er over for «innesauene» våre, den siste kom med sitt tirsdag.  Etter telling skulle vi få 85 lam. Full opptelling hadde jeg i dag og vi har tatt imot 88 små.

Jeg vil ut

Vi har mistet 4 lam og en sau og har hatt hjelp av veterinær en gang for keisersnitt.  Det gikk fint for lammet men ikke sauen.  Mange fine stunder og noen vi absolutt kunne vært foruten. I år har jeg virkelig slitt med søvnen og jeg tror ikke jeg har vært så trøtt over lengre tid før.  Håper årsaken er været vi har hatt siden slutten av mars, kun regn og kaldt.  Det er tungt å ta på halvtørre klær kl 3 om natten for å sjekke ståa i fjøset.  Heldigvis kom det seg litt når vi endret på rutinene, jeg tok siste sjekk ved midnatt, bonden gikk midt på natten og jeg fikk sove til klokken 6 (kun vekket hvis han trengte hjelp).

Nå venter vi bare på fint vær slik at de kan slippes ut for godt.  Det er fult i fjøset med lam på vandring alle plasser!

Hundene våre er også glad det værste over!  Nå kan vi ta opp igjen den gode tråden med trening.  Det skal bli godt å komme igang igjen.

birk-jobber

Helt til slutt, jeg har fått lest litt og mer om det kommer snart!

Author: drengen

Share This Post On