lest i februar/mars

Februar ble en bra lesemåned, 10 bøker på 28 dager.  Mars derimot var heller laber, 1 bok ferdiglest! Ja. listen over kjøpte bøker er lengre enn det som er lest, jeg sparer til «dårlige tider..» haha!  Etter listen er 18 bøker lest, da ligger jeg litt foran skjema til 52.  Hm, kanskje jeg når målet jeg ikke skulle ha?

BØKER KJØPT BØKER LEST
Tigris
av Thor Heyerdal
Blå breddegrader
av Tony Horwitz
Blå breddegrader
av Tony Horwitz
Livet med Elizabeth
av Richard Herrmann (lydbok)
Kollaps
av Jared Diamond
Neverwhere
av Neil Gaiman
On Such a Full Sea
av Chang-rae Lee
The End of Your Life Book Club
av Will Schwalbe
The End of Your Life Book Club
av Will Schwalbe
Når gjøken galer
av Robert Galbraith
the Year of Magical Thinking
av Joan Didion
Kom år av mitt liv!
av Rowena Farre (lånt)
Landstrykerliv
av Jack London
I Misosuppen
av Ryu Murakami
Last Friends
av Jane Gardam
Dubrovnik
av Vigdis Hjort
Rett vest
av Morten A Strølsnes
Rett vest
av Morten A Strøksnes
Livet med Elizabeth
av Richard Herrmann (lydbok)
Very Good, Jeeves!
av P.G. Wodehouse
Når gjøken galer
av Robert Galbraith
Sannheten om Harry Quebert-saken
av Joël Dicker
I Misosuppen
av Ryu Murakami
Dubrovnik
av Vigdis Hjort
Sannheten om Harry Quebert-saken
av Joël Dicker

Selv med mye innevær har leselysten vært laber!

Vigdis Hjorth sin fortelling om Dubrovnik ga lyst til å dra dit!  Det gjelder ikke Morten A Strøsnes sin Rett vest. Jeg vet ikke hvorfor men denne boken var en nedtur etter Tequiladagbøkene.  Det ble liksom formye «sutring».

Richard Hermann sin lydbok om Livet med Elizabeth anbefales på det sterkeste. Den ble lest/hørt i forbindelse med Biografisirkelen til Moshonista. Neverwhere av Neil Gaiman leste jeg sammen med Knirk og flere andre.  Jeg skjønner godt at Elin fra En annen verden synes denne er kjempegod!  Den kommer til å bli lest flere ganger!

Av en venn fikk jeg låne Rowena Farre sin Kom år av mitt liv (Seal morning på engelsk) Boken ble oversatt av Zinken Hopp og utgitt på norsk i 1958.  Boken handler om 10 år gamle Rowena som blir sendt fra India til sin tante i England.  De skal bo på en ensom husmannsplass i Sutherland (det skotske høyland).   Hun skiver om naturen, en talentful sel, to rampete ekorn, hund og andre ville dyr.  Huset er innimellom rene dyrehagen. Her er keltisk folklore og gammel visdom. Boken ble en suksess da den kom ut i 1957, men forfatteren forsvant.

På wikipedia fant jeg blant annet dette:

Although the book became a best seller, questions were raised concerning the authenticity of parts of the narrative, including the claimed musical abilities of seals. The Northern Times made extensive enquiries but was unable to locate the croft in which she claimed to have lived. Other journalists were also unable to substantiate the claim.
Seal Morning was republished by Edinburgh’s Mercat Press in 2001. Former Scots Magazine editor Maurice Fleming says that, in spite of the enduring charm and freshness of Farre’s book, «a rather large question mark hangs over the credibility of the narrative.» The book is now considered an autobiographical novel rather than a strict autobiography.

Den norske teksten var morsom å lese, oversetteryrket har endret seg en masse siden 1958!

I Misosuppen av Ryu Murakami mottok jeg som leseeksemplar fra Pax (det er første gang jeg har bedt om slikt..) Japan og japansk litteratur facinerer meg. Jeg har lest mye av Haruki Murakami.  Men denne ble for grotesk. Jeg burde jo bli litt mistenksom da jeg leste omslaget – «American Psycho i Tokyo»,  for jeg husker godt mitt forsøk på å lese American Psycho.  Jeg viser heller til andre som har lest denne – Linn på Den har jeg lest og Rose-Marie på Rose-Maries litteratur og filmblogg 

Blå breddegrader av Tony Horwitz.  Stillehavet er STORT! Veldig stort og med mange øyer.  Tony og kameraten Roger drar i kaptein Cooks kjølvann og det er blitt en flott historie.  Både om personen James Cook, reisene han foretok (for et mot!) og følgene av hans oppdagelser. Den godeste Cook har fått skylden for mye og noe er nok rett.  Oppdagelser og kartlegging går nok ikke umerkelig for seg, det finnes det utallige eksempler på.  De som kom etter for ikke så pent frem de heller.

Very Good, Jeeves! av P.G. Wodehouse.  Lurer på hvorfor denne forfatter har gått meg hus forbi?  Herlig og det skal leses mer av ham.

Sannheten om Harry Quebert-saken av Joël Dicker.  Denne hadde jeg sett på og avgjort jeg ikke skulle bruke tid på.  Så kom Moshonista med flere sine anmeldelser.  Boken ble kjøp og «slukt».  Skrive om den trenger jeg ikke, det er bare å lese her «Makeløst kinderegg»

 

Nå må jeg finne bok til Moshonista sin biografisirkel – frist imorgen!

 

Author: drengen

Share This Post On