Oppsummering samlesing

nordens_flagg

Siden desember har vi lest noen av romanene som er nominert til Nordisk råds litteraturpris, takket være Knirk!!

Vi startet med Beate Grimsrud og avsluttet med Josefine Klougart. 7 bøker er lest og jeg må nok innrømme at flere av dem ville jeg ikke lest uten dette supre prosjektet.

Men for å ta listen først, hvilken bok jeg har som favoritt og så de andre plassene:

  1. En dåre fri av Beate Grimsrund
  2. Blues från ett krossat världshus av Sonja Nordenswan
  3. Det tatoverede budskab av Kristian Olsen aaju
  4. Stigninger og fald av Josefine Klougart
  5. Innsirkling 2 av Carl Frode Tiller
  6. Flugtämjaren av Erik Wahlstöm
  7. Vågen av Harald Voetmann.

De to siste leste jeg ikke ferdig, så for Wahlström sin del er det nok litt urettferdig. Beate Grimsrud sin bok står i en klasse for seg, og det er langt ned til nummer to. Det er litt rart, av 7 bøker er det bare de to første jeg virkelig har likt. Så det har vært en skikkelig vestlandsveg, smalt, humpete og med laaange bratte bakker! Å møte litt motstand i en tekst er greit nok, men når det vedvarer helt til siste side da blir det formye for meg.

Det som har vært aller kjekkest med dette, har vært å lese de andres opplevelser av bøkene. Det har bidratt til at jeg har sett teksten på en annen måte og også filosofert mer over den enn jeg vanligvis gjør. Jeg bukker og neiere til Knirk som har tatt seg tid til dette! Det har vært en fornøyelse å være med!

Men nå, nå er våren her! Det betyr at jeg i flere uker fremover kommer til å bo i fjøset og ta imot søte, små ulldotter. Etter planen starter første lamming i morgen. Vakten min er begynt så i natt er det jeg som skal passe på at ingenting går galt.  Og er det første lammet en jente tror jeg hun skal hete Knirk.

 

Author: drengen

Share This Post On